Taco's met vegan döner
Taco's met vegan döner

Lunch

Taco's met vegan döner

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

Frijoles refritos (gepureerde bonen):
½ rode ui
½ teentje knoflook
1 el olijfolie
250 g uitgelekte rode bonen in blik
40 ml water
1 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
Zout peper
Ook:
100 g vegan kebab
½ rode paprika
½ groene paprika
¼ rode ui
45 g maïskorrels
1 el chipotle of chili
1 el citroensap
4 maïs- of tarwetortilla's
1 klein bosje verse koriander

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Hak de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. oeg de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen, water, sojasaus, paprika, zout en peper toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  3. Pureer het mengsel met een aardappelstamper om een ​​puree te krijgen die wat textuur heeft.
  4. Was, ontkern en snij de rode en groene paprika's in kleine blokjes. Hak de rode ui fijn.
  5. Meng de mais, chipotle, citroensap en vegan kebab in een kom. Fruit het geheel in een pan met wat olie.
  6. Vul de tortilla's met een royale portie frijoles refritos en het kebabmengsel om de taco's te bereiden. Garneer met verse koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Wheaty