Tabouleh van kikkererwtencouscous
Tabouleh van kikkererwtencouscous

Hoofdgerecht

Tabouleh van kikkererwtencouscous

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 342 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el olijfolie extra vergine
1 el ras-el-hanout
Zout en zwarte peper
ca. 400 g kipfilets
2 el citroensap
200 g boerenkool, fijngesneden
100 g kikkererwten-couscous
Blaadjes van 4 takjes munt, fijngesneden
4 rijpe tomaten, zonder zaadlijsten en in stukjes
3 bosuitjes, in ringetjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Maak een marinade van 2 el van de olijfolie, de ras-el-hanout, gemalen zout en peper en smeer de kipfilets hiermee in. Leg ze in een ovenschaal en bak in 20 tot 30 minuten gaar. Halverwege keren.
  3. Klop ondertussen een dressing van de rest van de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng de boerenkool erdoor en knijp goed door met schone handen. Laat zo ca. 10 minuten staan zodat de boerenkool zachter wordt (heb je liever nog zachtere boerenkool, blancheer de boerenkool dan).
  4. Bereid ondertussen de kikkererwtencouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de overige ingrediënten en de couscous door de boerenkoolsalade. Serveer de tabouleh lauwwarm met de in plakken gesneden kip erop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020