Strudel met koolrabi, oesterzwammen en fenegriekkaas
Strudel met koolrabi, oesterzwammen en fenegriekkaas

Bakken

Strudel met koolrabi, oesterzwammen en fenegriekkaas

  • Bakken
  • 6 personen
  • 434 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 vellen of rol bladerdeeg
500 g koolrabi
150 g oesterzwammen, in reepjes
120 g fenegriekkaas (of belegen kaas met 2 tl fenegriekzaad), geraspt of in plakken
1 rode ui
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ei
Sesamzaad
Scheutje olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC graden.
  2. Leg de bladerdeegvellen in twee rijen van drie naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat (laat de plastic velletjes er nog even onder zitten, dan plakt het niet vast aan het bakpapier).
  3. Bak de oesterzwammen met de knoflook in een beetje olie ca. 5 minuten. Voeg peper en zout toe.
  4. Leg een stuk bakpapier op de ontdooide vellen bladerdeeg en ga er met de deegroller enkele keren overheen zodat je een dunne rechthoekige lap krijgt. Verwijder het bovenste vel bakpapier voorzichtig (laat de plastic velletjes liggen).
  5. Maak met de helft van de koolrabiplakken een lange strook op het bladerdeeg net onder het midden. Schep de oesterzwammen erbovenop. Verdeel de kaas erover en leg er vervolgens eerst de ui en daarna de andere helft van de koolrabiplakken op.
  6. Ga nu voorzichtig de strudel dichtmaken door het bladerdeeg over de vulling heen te vouwen. Haal tijdens het vouwen de plastic velletjes weg. Duw de zijkanten goed dicht (gebruik een klein beetje water). Bestrijk de strudel met de eidooier en bestrooi met sesamzaad.
  7. Bak in ca. 45 minuten goudbruin in de oven. Serveer met een frisse groene salade.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker Weten Feest 2019 (Wedstrijdwinnaar #1) Jonneke Reeser, 55 jaar. Klant bij de Ekoplaza Stratumse Dijk, Eindhoven