Hoofdgerecht
Strudel gevuld met kip en cranberry's
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g kipfilet, in plakjes
- • 150 g shiitake, schoongemaakt en in plakjes
- • 75 g verse cranberries
- • 75 g roomkaas kruiden
- • 1 rol vers bladerdeeg
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el olie
- • 1 tl zwarte komijnzaad (nigella)
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui glazig.
- Voeg de gesneden kip toe en bak bruin.
- Voeg de shiitake en de tijm toe en bak 5 minuten mee. Haal van het vuur.
- Voeg de cranberries en de roomkaas toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk dat randen goed dicht.
- Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei en bestrooi met de nigellazaadjes.
- Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.
Boodschappen lijst
- California Frischkäse kruiden 70+
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zwarte komijn
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!