Hoofdgerecht
Stoofvlees met pruimen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 410 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg runderstooflappen of hacheevlees, in kleine stukjes
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 250 ml rode wijn
- • 8 pruimen, in kwarten zonder pit
- • 3 laurierblaadjes
- • 3 teentjes knoflook, geperst
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 kaneelstokje
- • 3 el witte wijnazijn
- • 2 el boter of olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de boter/olie in een stoofpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de ui en knoflook toe en wat zout en peper en bak kort mee, ca. 3 minuten. Blus af met de rode wijn en voeg de gepelde tomaat, laurierblaadjes, kaneelstokje, witte wijnazijn en 250 ml water toe.
- Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat afgedekt ca. 4 à 5 uur stoven.
- Verwijder na de stooftijd het kaneelstokje en eventueel de laurierblaadjes. Voeg de pruimen toe. Laat alles nog 1 uur stoven. Controleer of het vlees goed gaar is en breng de stoofpot verder op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Runder hacheevlees
13,06 385 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
2,79 10 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!