Voorgerecht
Steak tartare met een 24-uurs eitje
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g biefstuk
- • 4 eieren
- • 1 el ui, gesnipperd
- • 1 el augurk, gesnipperd
- • 1 el ketchup
- • ½ el mosterd
- • ½ el worchestershiresaus
- • ½ el hot sauce
- • Zout en peper
- • Gemengde salade voor erbij
BEreidings wijze
- Leg de eieren 24 uur voor het serveren in de diepvries.
- Snijd de biefstuk fijn met een scherp mesje.
- Meng de overige ingrediënten - dus niet de eieren - door het vlees en breng goed op smaak met zout en peper. Bewaar afgedekt in de koeling tot het moment van serveren.
- Leg de eieren in een bak koud water om ze te laten schrikken. Laat ze op kamertemperatuur komen en pel ze daarna heel voorzichtig. Laat het eiwit er vanaf glijden.
- Maak 4 mooie tartaartjes van het vlees. Plaats op ieder tartaartje een eidooier. Serveer met salade.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,89 500 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,19 140 Gram
removeadd product to cart - Augurken zoetzuur
3,79 330 Gram
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 ML
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!