Steak tartare met een 24-uurs eitje
Steak tartare met een 24-uurs eitje

Voorgerecht

Steak tartare met een 24-uurs eitje

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g biefstuk
4 eieren
1 el ui, gesnipperd
1 el augurk, gesnipperd
1 el ketchup
½ el mosterd
½ el worchestershiresaus
½ el hot sauce
Zout en peper
Gemengde salade voor erbij

BEreidings wijze

  1. Leg de eieren 24 uur voor het serveren in de diepvries.
  2. Snijd de biefstuk fijn met een scherp mesje.
  3. Meng de overige ingrediënten - dus niet de eieren - door het vlees en breng goed op smaak met zout en peper. Bewaar afgedekt in de koeling tot het moment van serveren.
  4. Leg de eieren in een bak koud water om ze te laten schrikken. Laat ze op kamertemperatuur komen en pel ze daarna heel voorzichtig. Laat het eiwit er vanaf glijden.
  5. Maak 4 mooie tartaartjes van het vlees. Plaats op ieder tartaartje een eidooier. Serveer met salade.

Boodschappen lijst