Voorgerecht
Steak tartaar met piccalilly-granita
- • Voorgerecht
- • 6 personen
- • 125 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g runderbavette
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 5 à 8 druppels hot sauce
- • 4½ el piccalilly
- • 3 el olijfolie
- • 1½ el tomatenketchup
- • 1½ el peterselie
- • 2 tl mayonaise
- • 1½ tl fijne mosterd
- • Handje BroccoCress (kiemen)
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de piccalilly met 75 ml water in een bakje. Plaats het bakje ca. 2 uur in de vriezer en meng/schraap elk half uur met een vork door tot je granita hebt.
- Snijd de bavette in heel kleine blokjes en meng de sjalot, peterselie, mosterd, olijfolie, tomatenketchup, mayonaise en hete saus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer in cocktailglaasjes of maak er met behulp van een ring 6 tartaartjes van. Garneer met piccalillygranita en BroccoCress.
Boodschappen lijst
- Bavette
13,86 270 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Hete saus
3,29 140 Ml
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,49 490 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - BroccoCress
1,49 130 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!