Stamppot van rode biet en appel met spekjes
Stamppot van rode biet en appel met spekjes

Hoofdgerecht

Stamppot van rode biet en appel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
680 g rode bieten (in pot), grof gesneden
200 g gerookte spekblokjes
200 ml melk
2 appels, geschild en in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 tl mosterd

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels in ± 15 minuten gaar in een ruime pan kokend water, kook de laatste 10 minuten de stukjes appel mee.
  2. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan. Roer er na een paar minuten de ui door en bak mee. Giet, als de ui zacht is, de melk erbij, verwarm en zet het vuur uit.
  3. Giet de aardappels en appel af en maak er een mooie puree van samen met het spekjesmengsel.
  4. Roer de bietjes en de mosterd door de stamp, breng op smaak met zout en peper en warm voor het serveren nog even goed door.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter