Hoofdgerecht

Stamppot rode biet & veldsla

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 412 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
500 g gekookte rode bieten, geraspt of in kleine stukjes
135 g geitenkaas tijm-rozemarijn-peper
75 g hazelnoten, grof gehakt
75 g veldsla
2 klontjes boter
1 rode ui, in halve ringen
1 tl tijmblaadjes

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is.
  3. Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje.
  4. Vang het vocht van de aardappelen op en bewaar dit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
  5. Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
  6. Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.