Hoofdgerecht
Stamppot rode biet & veldsla
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 412 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- • 500 g gekookte rode bieten, geraspt of in kleine stukjes
- • 135 g geitenkaas tijm-rozemarijn-peper
- • 75 g hazelnoten, grof gehakt
- • 75 g veldsla
- • 2 klontjes boter
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • 1 tl tijmblaadjes
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is.
- Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje.
- Vang het vocht van de aardappelen op en bewaar dit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,95 250 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Geitenkaas tijm-rozemarijn-peper
4,19 135 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!