Hoofdgerecht
Spruitjesgratin
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g spruiten, gehalveerd
- • 375 ml melk
- • 75 g cheddar mature
- • 50 ml kookroom
- • 30 g hazelnoten, grof gehakt
- • 25 g bloem
- • 25 g boter
- • 20 g oud wit brood, verkruimeld
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 1 el olijfolie
- • 1 el mosterd
- • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor 220 °C.
- Breng in een grote pan water met zout aan de kook en blancheer hierin de spuitjes 3 minuten. Giet ze af en spoel ze koud onder stromend water.
- Verhit de olie en de boter in een pan en bak hierin de sjalot tot deze zacht is.
- Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je constant roert.
- Voeg de room, mosterd en kaas toe en roer de saus glad.
- Meng de spruitjes erdoor en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.
- Meng de kruimels brood, met de tijm en de hazelnoten en verdeel dit over de spruitjes. Druppel de olijfolie over de bovenkant.
- Bak de gratin 20-25 minuten mooi goudbruin.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 40 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!