Dranken
Spruitjescappuccino met garnalen
- • Dranken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 300 g spruitjes, harde stukje eraf en gehalveerd
- • 200 ml slagroom
- • 200 g garnalen
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, in dunne ringetjes
- • Scheut melk
- • Olie om in te bakken
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Klop de slagroom stijf en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verhit in een soeppan een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de garnalen toe. Bak deze ca. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Giet de bouillon met een scheutje melk in de soeppan en kook hierin de spruitjes in ca. 15 minuten gaar (proef voor juiste gaartijd).
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Houd 4 mooie garnalen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes garnaal toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in glaasjes en schep er de slagroom op. Hang aan ieder glas een garnaal en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Halfvolle houdbare melk
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!