Dranken
Spruitjescappuccino met garnalen
- • Dranken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 300 g spruitjes, harde stukje eraf en gehalveerd
- • 200 ml slagroom
- • 200 g garnalen
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, in dunne ringetjes
- • Scheut melk
- • Olie om in te bakken
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Klop de slagroom stijf en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verhit in een soeppan een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de garnalen toe. Bak deze ca. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Giet de bouillon met een scheutje melk in de soeppan en kook hierin de spruitjes in ca. 15 minuten gaar (proef voor juiste gaartijd).
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Houd 4 mooie garnalen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes garnaal toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in glaasjes en schep er de slagroom op. Hang aan ieder glas een garnaal en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Halfvolle houdbare melk
2,29 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!