Bijgerecht
Spruitjes met spek walnoten en honing
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g schoongemaakte spruitjes
- • 100 g ontbijtspek in kleine stukjes gesneden
- • 3 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
- • klein beetje olie of boter om in te bakken
- • 2 el honing
- • zout en peper
- • 4 el gehakte walnoten
BEreidings wijze
- Kook de spruitjes beetgaar in een laagje kokend water. Giet af en laat uitdampen.
- Bak ondertussen het spek met de knoflook uit in een beetje olie of boter op matig vuur.
- Schep de spruitjes bij het spek en voeg de honing toe. Verwarm al roerend maar pas op voor aanbranden.
- Breng op smaak met zout en peper (weinig zout, het spek is ook al zout). Bestrooi voor het serveren met gehakte walnoten
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
6,99 365 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
4,29 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!