Hoofdgerecht
Spruitentaart
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g spruitjes
- • 100 g mozzarella
- • 90 g spek
- • 4 grote eieren
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 rol bladerdeeg
- • Handje cashewnoten
- • 3 el slagroom of haverroom
- • 2 tl Provençaalse kruiden
- • Zout & peper
- • Scheutje olie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Bak ze even op in de koekenpan in wat olie. Voeg na een paar minuutjes de knoflook en wat zout toe. Houd een deksel op de pan, zodat de spruitjes stomen en ze alvast wat zachter worden.
- Bekleed intussen je bakvorm met bladerdeeg. Vul de bakvorm met kaas en spek. Gooi er een handje cashewnoten overheen.
- Kluts de eieren met de room, flinke snuf zout en de Provençaalse kruiden. Top af met de mozzarella.
- Zet de bakvorm in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.
Boodschappen lijst
- Cashewnoten
2,59 120 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!