Hoofdgerecht
Spliterwtenpasta met groene kool, worst en rode peper
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 965 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g verse worst
- • 2 pakken spliterwtenpasta
- • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 rode pepers, zaadlijsten eruit en in fijne reepjes
- • 1 groene kool, stronk en dikke nerven eruit, in fijne reepjes
- • Peper en zout naar smaak
- • Ca. 200 ml sojaroom
- • Flinke handvol geraspte pecorino romano
BEreidings wijze
- Haal de verse worst uit het velletje en bak rul.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: dit duurt slechts 4 minuten.
- Bak intussen in een andere pan de knoflook en de pepers even aan en voeg reepjes groene kool toe. Roerbak kort een doe bij de worst. Kruiden eventueel met zout en peper.
- Meng de afgestoten pasta door de koolmix en roer de sojaroom erdoor. Bestrooi met pecorino.
Boodschappen lijst
- Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Groene kool
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Spliterwten fusilli
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Geraspte Pecorino Romano
2,09 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Een stevige maar toch vriendelijke Zuid-Afrikaanse rode wijn. De wijn is licht kruidig en heeft rijp overdadig fruit waardoor hij perfect combineert met de rode pepers.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!