Soep
Spinaziesoep met basilicum en croutons
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 900 ml groentebouillon
- • 500 g spinazie
- • 100 ml sojaroom of crème fraîche
- • 2 sneetjes witbrood, zonder korst in kleine blokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 2 el olijfolie
- • Handjevol basilicum, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Besprenkel de blokjes brood met 1 el olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de oven. Dit duurt circa 5 minuten, schud ze gedurende die tijd af en toe om. Laat de croutons afkoelen.
- Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Giet de bouillon en de room of crème fraîche erbij en breng aan de kook. Roer er vervolgens de spinazie en basilicum door. Laat de spinazie slinken.
- Maal met een staafmixer het geheel tot een gladde soep en laat de soep nog 5 . 10 minuten doorkoken.
- Serveer de croutons er apart bij.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2013.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!