Spinaziesalade met aardbeienfeta en noten-basilicumdressing
Spinaziesalade met aardbeienfeta en noten-basilicumdressing

Salade

Spinaziesalade met aardbeienfeta en noten-basilicumdressing

  • Salade
  • 4 personen
  • 299 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g spinazie, gewassen en gedroogd
250 g aardbeien, gehalveerd
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
100 g gedroogde tomaatjes, in reepjes
50 g feta, grof verkruimeld
25 g gepelde walnoten, in stukjes
2 sneetjes bruin brood, korstjes verwijderd en in kleine blokjes
1 rode ui, in halve ringen
½ komkommer, in dunne halve plakjes
1 el olijfolie
Klein handje basilicumblaadjes, grof gescheurd
Zout & peper
DRESSING:
50 ml rode wijnazijn
50 ml walnootolie
1 el mosterd
1 tl honing
Handje basilicum
Scheut zonnebloemolie

BEreidings wijze

  1. Sprenkel de olijfolie over het brood en rooster het goudbruin en krokant in een koekenpan. Af en toe omschudden.
  2. Meng alle dressingingrediënten met de staafmixer door elkaar. Hussel de feta, verse en gedroogde tomaatjes, rode ui, aardbeien, komkommer en basilicum door de spinazie.
  3. Druppel een beetje dressing over de salade en geef de rest er apart bij. Bestrooi met walnoten, croutons en zout en peper naar smaak.

Boodschappen lijst