Salade
Spinaziesalade met aardbeienfeta en noten-basilicumdressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 299 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 250 g aardbeien, gehalveerd
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 100 g gedroogde tomaatjes, in reepjes
- • 50 g feta, grof verkruimeld
- • 25 g gepelde walnoten, in stukjes
- • 2 sneetjes bruin brood, korstjes verwijderd en in kleine blokjes
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ komkommer, in dunne halve plakjes
- • 1 el olijfolie
- • Klein handje basilicumblaadjes, grof gescheurd
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 50 ml rode wijnazijn
- • 50 ml walnootolie
- • 1 el mosterd
- • 1 tl honing
- • Handje basilicum
- • Scheut zonnebloemolie
BEreidings wijze
- Sprenkel de olijfolie over het brood en rooster het goudbruin en krokant in een koekenpan. Af en toe omschudden.
- Meng alle dressingingrediënten met de staafmixer door elkaar. Hussel de feta, verse en gedroogde tomaatjes, rode ui, aardbeien, komkommer en basilicum door de spinazie.
- Druppel een beetje dressing over de salade en geef de rest er apart bij. Bestrooi met walnoten, croutons en zout en peper naar smaak.
Boodschappen lijst
- Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Halfgedroogde tomaten in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,39 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Walnootolie
12,39 250 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!