Hoofdgerecht
Spinazierisotto met gesmoorde venkel, koolrabi en dille
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 541 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1-1½ l groentebouillon
- • 400 g risottorijst
- • 200 g babyspinazie
- • 200 ml witte wijn
- • 2 venkel, in repen gesneden
- • 1 koolrabi, in kleine blokjes
- • 1 sjalot, fijngesnipperd
- • 4 el Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 el boter
- • 2 el dille, fijngehakt
- • 1 el olijfolie
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel, ca. 1½ minuut. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn is geabsorbeerd.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe zodra de vorige scheut bouillon helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is maar nog wel een bite heeft. Voeg de spinazie en parmezaan toe en roer dit goed door de risotto. Maak het evt. op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen een koekenpan met de boter op laag vuur. Als de boter uit is gebruist voeg dan de venkel en koolrabi toe en laat dit rustig garen, ca. 10 minuten. Schep er tot slot de dille door en maak alles op smaak met zout en peper.
- Schep de gesmoorde groenten op de risotto en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!