Soep
Spinazie-kokossoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 500 gr spinazie, gewassen
- • 400 ml kokosmelk
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • Handje sesamzaad
- • Kokosolie om in te bakken
- • Optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
BEreidings wijze
- Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje kokosolie in een soeppan.
- Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook kort door.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Giet de kokosmelk en het limoensap erbij en verwarm de soep nogmaals maar laat niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met sesamzaad en eventueel chilipeper.
Boodschappen lijst
- Kokosolie geurloos
4,19 250 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder zoutarm
2,49 100 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,89 200 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!