Soep
Spinazie-kokossoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 500 gr spinazie, gewassen
- • 400 ml kokosmelk
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • Handje sesamzaad
- • Kokosolie om in te bakken
- • Optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
BEreidings wijze
- Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje kokosolie in een soeppan.
- Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook kort door.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Giet de kokosmelk en het limoensap erbij en verwarm de soep nogmaals maar laat niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met sesamzaad en eventueel chilipeper.
Boodschappen lijst
- Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonpoeder zoutarm
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,49 400 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
1,89 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!