Spelttagliatelle met aubergines en spinaziesaus
Spelttagliatelle met aubergines en spinaziesaus

Hoofdgerecht

Spelttagliatelle met aubergines en spinaziesaus

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 634 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g baby spinazie, gewassen en gedroogd
150 g volkoren spelt tagliatelle
100 ml soja cuisine
50 g cashewnoten
15 g vegan alternatief voor geraspte kaas
1 grote of 2 kleine aubergines, vlak voor gebruik in lange plakken van ½ cm gesneden en dun bestreken met olie
1 rode ui, gesnipperd
1 tl limoensap
1 tl kruidenzout
1 tl spirulina poeder
1 tl chilivlokken
1 tl olijfolie
Voor erover: koriander of peterselie

BEreidings wijze

  1. Kook de pasta in een ruime pan licht gezouten water al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de grillpan. Gril de ingevette aubergineplakjes aan beide kanten ca. 1 minuut tot er mooie streepjes op staan.
  3. Blend de overige ingrediënten, behalve de groene kruiden, in de keukenmachine tot een gladde saus.
  4. Giet de pasta af maar vang 1 kop van het kookwater op.
  5. Meng het kopje kookwater met de saus en daarna door de pasta.
  6. Serveer de pasta met de gegrilde aubergine en groene kruiden.

Boodschappen lijst