Spaghetti met no-meatballs
Spaghetti met no-meatballs

Hoofdgerecht

Spaghetti met no-meatballs

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 764 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g zwarte bonen (2 blikken), afgespoeld en uitgelekt
680 ml passata
300 g spaghetti
120 g havermout
100 g zonnebloempitten, fijngemalen
4 tenen knoflook, geperst
2 el tamari
2 el tomatenpuree
2 el Italiaanse kruiden
2 el peterselie, gehakt
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maal de zwarte bonen in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg de gemalen zonnebloempitten, de knoflook, tamari, havermout, tomatenpuree en 1 eetlepel Italiaanse kruiden toe en maal nog even kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen +/- 20 balletjes van.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 4 minuten rondom bruin. Voeg de overgebleven Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Giet de passata erbij en meng alles goed door. Dek af, zet het vuur laag en laat 10 minuten goed doorwarmen.
  3. Breng ruim water aan de kook in een grote pan en kook hierin de spaghetti al dente volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet af en doe bij de balletjes in de pan, schep om. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025