Spaghetti met garnalen en pistachenootjes
Spaghetti met garnalen en pistachenootjes

Hoofdgerecht

Spaghetti met garnalen en pistachenootjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 731 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g spaghetti
100 g gepelde pistachenootjes (gepeld gewicht)
12 grote roze (gekookte) garnalen (koeling of diepvries, ontdooid in de koelkast)
3 cherrytomaten, kleingehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
½ citroen, geraspte zeste + kneep sap
Paar blaadjes peterselie, garnering
3 el extra vergine olijfolie + extra voor erover
Zout & peper
Optioneel: ⅓ rode peper

BEreidings wijze

  1. Maal de helft van de pistachenootjes fijn in een blender. Zet opzij.
  2. Hak de andere helft van de nootjes grof. Roer de citroenzeste erdoor en zet ook opzij (dit is garnering).
  3. Bak de knoflook en - indien gebruikt - de chilipeper in 3 lepels olie in een antiaanbakpan. Voeg na 2 minuten, als de knoflook iets kleurt, de tomaten toe. Laat ca. 15 minuten pruttelen tot het een lichte saus is. Voeg dan de fijngemalen pistachenootjes toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager, knijp een beetje citroensap uit over de saus.
  4. Kook ondertussen de pasta in zout water. Zet, als de pasta bijna beetgaar is, het vuur onder de saus iets hoger en schep de garnalen erdoor.
  5. Haal met een tang de pasta uit het water en voeg toe aan de saus. Roer na iedere schep pasta de saus om.
  6. Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de citroen-pistachenootjes en peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder en komt uit Lekker Weten Lente 2022. www.thelemonkitchen.nl