Spaghetti met artisjokken en citroen
Spaghetti met artisjokken en citroen

Hoofdgerecht

Spaghetti met artisjokken en citroen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 688 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g spaghetti
250 g cherrytomaten
190 g gegrilde artisjokken in olie (potje)
150 ml witte wijn
75 g rucola
2 blaadjes gedroogde laurier
1 citroen, de rasp
1 teentje knoflook, in plakjes
Handje peterselie, gehakt
2 el olijfolie
Zout & zwarte peper
Dressing: olijfolie & azijn

BEreidings wijze

  1. Bak de artisjokken met de plakjes knoflook 2 minuten in de olijfolie. Voeg de wijn toe en de laurier. Laat ca. 10 minuten zacht sudderen.
  2. Kook intussen de spaghetti al dente in gezouten water en voeg deze daarna toe aan de artisjokken, samen met een klein beetje pastawater. Mix alles goed door.
  3. Bestrooi met citroenrasp, peterselie en zwarte peper. Serveer met een salade van rucola en cherrytomaat.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.