Sojade-citroencake met blauwe bessen
Sojade-citroencake met blauwe bessen

Bakken

Sojade-citroencake met blauwe bessen

  • Bakken
  • 8 personen
  • 175 kcal / portie

Ingrediënten lijst

NAT:
190 ml amandeldrink
125 ml plantaardige variatie op yoghurt - soja ongezoet
100 g kokosbloesemsuiker
2 citroenen, de rasp + 5 el citroensap
3 el kokosolie, gesmolten
DROOG:
250 g speltbloem
1½ tl bakpoeder
1½ tl gemalen vanille
½ tl baksoda
Snufje zout
125 g blauwe bessen
Ook nodig: cakevorm van 24 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Meng alle natte ingrediënten in een kom en doe hetzelfde met de droge ingrediënten in een andere kom, met uitzondering van de blauwe bessen.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed door tot je een egaal mengsel hebt. Schep de helft van de blauwe bessen er voorzichtig door.
  4. Bedek een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Druk voorzichtig de rest van de blauwe bessen in de bovenkant van de cake.
  5. Bak de cake in ca. 55 minuten gaar (test met satéprikker).

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Voor een lactosevrij cake is sojade naturel ideaal. Deze yoghurtvariant van GMO-vrije sojabonen bevat behalve sojabonen alleen maar water en de yoghurtculturen bifidus en acidophilus.