Soep van boerenkool met kaascroutons
Soep van boerenkool met kaascroutons

Soep

Soep van boerenkool met kaascroutons

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
100 g boerenkool, in kleine stukjes
50 ml rode port
50 g boter
25 g bloem
1 ui, in halve ringen
½ kleine koolrabi, in blokjes
Handvol geraspte kaas
½ tl kerrie
Voor erbij: klein stokbrood

BEreidings wijze

  1. Bak de boerenkool en de uien aan in de boter. Voeg bloem en kerrie toe en laat kort garen. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken.
  2. Voeg de blokjes koolrabi toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  4. Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer in de oven, met bovenwarmte aan, totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.
  5. Schep de soep in kommen en serveer met de kaascroutons.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest