Soep
Soep van boerenkool met kaascroutons
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 100 g boerenkool, in kleine stukjes
- • 50 ml rode port
- • 50 g boter
- • 25 g bloem
- • 1 ui, in halve ringen
- • ½ kleine koolrabi, in blokjes
- • Handvol geraspte kaas
- • ½ tl kerrie
- • Voor erbij: klein stokbrood
BEreidings wijze
- Bak de boerenkool en de uien aan in de boter. Voeg bloem en kerrie toe en laat kort garen. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken.
- Voeg de blokjes koolrabi toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
- Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer in de oven, met bovenwarmte aan, totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.
- Schep de soep in kommen en serveer met de kaascroutons.
Boodschappen lijst
- Milde kerrie
3,29 50 Gram
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!