Soep van boerenkool met gegrilde artisjokken
Soep van boerenkool met gegrilde artisjokken

Soep

Soep van boerenkool met gegrilde artisjokken

  • Soep
  • 4 personen
  • 346 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Scheutje olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 grote of 2 kleine zoete aardappels, geschild en in blokjes
1 l groentebouillon (van blokjes)
200 g gesneden boerenkool
2 potjes (totaal 380 g) gegrilde artisjokken in olie, uitgelekt en in stukken gesneden
200 ml Soja Cuisine (Lima)
Zout
Mespunt nootmuskaat
Mespunt cayennepeper

BEreidings wijze

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak alles in een paar minuten glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel wat zachter begint te worden.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de boerenkool toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  3. Pureer de soep in de blender (of met de staafmixer). Voeg tijdens het blenden langzaam de Soja Cuisine toe.
  4. Schenk de soep terug in de pan, roer er de stukjes artisjok door en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Feest