Sobanoodles met waterkers
Sobanoodles met waterkers

Hoofdgerecht

Sobanoodles met waterkers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 284 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g soba noodles (van 100% boekweit)
100 g waterkers
1 klein teentje knoflook, in flinterdunne plakjes
½-1 chilipeper, in dunne ringetjes
2½ el tamari
2 el chilisaus
2 el zonnebloemolie
2 el sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
1 el sesamolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer intussen een sausje van de tamari, chilisaus en sesamolie in een klein kommetje.
  3. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze even na met warm water (tegen plakken).
  4. Giet een eetlepel zonnebloemolie in de hete pan en bak de knoflook kort aan. Doe de waterkers erbij laat wat slinken.
  5. Doe de noedels terug in de pan, samen met de rest van de zonnebloemolie. Voeg de saus toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met sesamzaad en chilipeper. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.