Dessert
Smeuïge chocolade-yoghurtcakejes
- • Dessert
- • 6 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g bloem
- • 175 g volle yoghurt
- • 175 g suiker
- • 100 g pure chocolade, grof gehakt
- • 100 ml plantaardige olie
- • 60 g cacaopoeder
- • 3 eieren
- • ½ tl bakpoeder
- • ¼ tl zout
- • Ook nodig: 6 ramekins of eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet
- • Optioneel: poedersuiker ter garnering
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom en voeg deze dan toe aan de droge ingrediënten. Schep de gehakte chocolade erdoorheen.
- Vul de 6 ingevette ramekins met het beslag. Zet ze in de oven en bak in 20-25 minuten gaar of totdat een prikker die je erin steekt, er droog uitkomt.
- Laat afkoelen serveer met poedersuiker.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Volle Yoghurt
2,89 1 Liter
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 85%
5,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!