Sinaasappelcake
Sinaasappelcake

Bakken

Sinaasappelcake

  • Bakken
  • 10 personen
  • 293 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tarwebloem
150 g boter + extra
125 g vanilleyoghurt
100 g kristalsuiker+ 2 el extra
3 sinaasappels, waarvan 2 in dunne plakken gesneden
3 eieren
1½ tl bakpoeder
½ tl zout
Ook nodig: springvorm van ca. 20-22 cm, ingevet + een stukje bakpapier op maat geknipt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Leg het stuk bakpapier in de ingevette vorm en vet ook dat weer in. Verdeel 2 eetlepels kristalsuiker over de bodem. Leg de sinaasappelschijfjes in een laag op de suiker.
  3. Klop met een mixer de boter met de 100 gram suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan de vanilleyoghurt en het sap en de rasp van de laatste sinaasappel toe. Meng door.
  4. Spatel de bloem, het bakpoeder en zout door het beslag en meng tot alles nét gecombineerd is. Het is een wat dikker beslag dus verdeel hoopjes ervan over de hele bodem van de vorm en verdeel ze dan vanuit het midden naar buiten toe over de hele bodem. Op deze manier verschuift de sinaasappel niet.
  5. Bak de cake in 30 à 40 minuten gaar. Wanneer je een satéprikker schoon uit de cake haalt is deze gaar.
  6. Laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm en draai dan voorzichtig om op een rooster en verwijder de bakvorm. Haal het velletje bakpapier eraf en laat verder afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.