Hoofdgerecht
Shoarma van schouderkarbonade met rucola
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 ml yoghurt
- • 75 g rucola
- • 4 pitabroodjes
- • 2 schouderkarbonades, in dunne reepjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- • ½ citroen, het sap
- • 2 tl shoarmakruiden
- • Klein handje peterselie, kleingesneden
- • Scheutje olijfolie
- • Zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng het varkensvlees met de shoarmakruiden en olijfolie en voeg zout toe indien er geen zout in de shoarmakruiden zit.
- Leg het vlees op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster het vlees in ca. 20 minuten gaar en bruin in de oven. Schep regelmatig om.
- Meng intussen de yoghurt met citroensap, knoflook en peterselie. Breng op smaak zout.
- Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd open en vul met rucola, vlees en reepjes tomaat.
- Serveer met de yoghurt-knoflooksaus.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Shoarma
3,29 30 Gram
removeadd product to cart - Varkens schouderkarbonade
9,18 275 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!