Shoarma van schouderkarbonade met rucola
Shoarma van schouderkarbonade met rucola

Hoofdgerecht

Shoarma van schouderkarbonade met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 stuks schouderkarbonade, in dunne reepjes
scheutje olijfolie
shoarmakruiden, naar smaak (ca. 2 tl)
200 ml yoghurt
sap van ½ citroen
2 tenen knoflook, uit de pers
klein handje peterselie, kleingesneden
zout
4 multigrain & seeds pitabroodjes
1 zak rucola (75 g)
1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng het varkensvlees met de shoarmakruiden en olijfolie en voeg zout toe indien er geen zout in de shoarmakruiden zit.
  3. Leg het vlees op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster het vlees in ca. 20 minuten gaar en bruin in de oven. Schep regelmatig om.
  4. Meng intussen de yoghurt met citroensap, knoflook en peterselie. Breng op smaak zout.
  5. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd open en vul met rucola, vlees en reepjes tomaat.
  6. Serveer met de yoghurt-knoflooksaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst