Lunch
Shakshuka met pompoen
- • Lunch
- • 4 personen
- • 141 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 250 g pompoen (geschild gewicht), in kleine blokjes
- • 4 eieren
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el platte peterselie, grof gehakt
- • 2 tl harissa
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 tl oregano
- • ½ tl gemalen komijn
- • Zout & peper, gemalen
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de droge specerijen toe en bak 1 minuut mee. Doe de pompoen, harissa, tomatenblokjes en het water erbij en roer goed door. Leg het deksel erop en kook op laag vuur ca. 15-20 minuten tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak kuiltjes in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek de eieren hierin. Dek af en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken tot het eiwit net is gestold.
- Garneer met gehakte peterselie en serveer naar wens met brood.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!