Shakshuka met pompoen
Shakshuka met pompoen

Lunch

Shakshuka met pompoen

  • Lunch
  • 4 personen
  • 141 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tomatenblokjes (blik)
250 g pompoen (geschild gewicht), in kleine blokjes
4 eieren
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 el platte peterselie, grof gehakt
2 tl harissa
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
½ tl gemalen komijn
Zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de droge specerijen toe en bak 1 minuut mee. Doe de pompoen, harissa, tomatenblokjes en het water erbij en roer goed door. Leg het deksel erop en kook op laag vuur ca. 15-20 minuten tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak kuiltjes in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek de eieren hierin. Dek af en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken tot het eiwit net is gestold.
  3. Garneer met gehakte peterselie en serveer naar wens met brood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025