Hoofdgerecht
Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 522 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 el olijfolie
- • 5 ansjovisfilets in olie + 1 el olie uit het potje
- • 4 grote tenen knoflook (in hele dunne plakjes)
- • 1 rode peper (in dunne halve ringetjes)
- • 1/2 citroen (rasp en sap)
- • 50 g oud witbrood (verkruimeld)
- • 50 g hazelnoten (grof gehakt)
- • 200 g schelpjespasta
- • 200 g broccoli (in kleine roosjes)
BEreidings wijze
- Verhit 3 eetlepels van de olijfolie samen met de lepel ansjovisolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en het citroensap toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in de over
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli toe aan de kokende pasta wanneer deze nog 4 minuten moet koken. gebleven olijfolie knapperig.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Boodschappen lijst
- Spelt schelpjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
4,09 78 GRAM
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,39 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!