Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten

Hoofdgerecht

Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 522 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el olijfolie
5 ansjovisfilets in olie + 1 el olie uit het potje
4 grote tenen knoflook (in hele dunne plakjes)
1 rode peper (in dunne halve ringetjes)
1/2 citroen (rasp en sap)
50 g oud witbrood (verkruimeld)
50 g hazelnoten (grof gehakt)
200 g schelpjespasta
200 g broccoli (in kleine roosjes)

BEreidings wijze

  1. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie samen met de lepel ansjovisolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en het citroensap toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
  2. Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in de over
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli toe aan de kokende pasta wanneer deze nog 4 minuten moet koken. gebleven olijfolie knapperig.
  4. Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
  5. Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe.
  6. Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020