Savooiekool met vegan gehakt
Savooiekool met vegan gehakt

Hoofdgerecht

Savooiekool met vegan gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 651 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g aardappels
180 g vegan gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
½ savooiekool
2 el bakolie
1 el sojasaus
Peper

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd klein en kook 5-10 minuten voor. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Snijd per persoon tenminste 2 mooie bladeren van de savooiekool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein en spoel af onder de kraan.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels in 10 minuten bruin en gaar.
  4. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verhit bakolie in een andere koekenpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak het vegan gehakt met de ui mee. Voeg dan de savooiekool toe en bak mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met sojasaus en (chili)peper. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen.
  5. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en laat afkoelen totdat ze lauwwarm zijn geworden.
  6. Schep in het midden van ieder koolblad wat van het mengsel en vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een schaal. Heb je nog vulling over, schep dat er dan bij. Serveer met de gebakken aardappels.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Het is ook lekker om de rolletjes in een schaal met tomatensaus te serveren.