Samosa's met Indiase spinazie
Samosa's met Indiase spinazie

Hoofdgerecht

Samosa's met Indiase spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g samosa's
400 g spinazie, gehakt
30 g boter
2 sjalotjes
1 teentje knoflook, geperst
Scheutje kokosmelk
2½ el witte wijn of groentebouillon
1 el bloem
1 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
Mespuntje chilipoeder
Zout & peper
Optioneel: citroen- of limoensap

BEreidings wijze

  1. Pel en hak de sjalotjes en bak ze glazig in de boter.
  2. Voeg de geperste knoflook toe en kruid met kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder.
  3. Strooi de bloem erover en blus af met de witte wijn of de groentebouillon.
  4. Voeg een beetje kokosmelk toe en laat circa 5 minuten pruttelen zonder deksel.
  5. Voeg de spinazie toe en laat nogmaals koken.
  6. Voeg naar smaak citroen- of limoensap en zout en peper toe.
  7. Verhit de samosas in een pan of in de oven en serveer ze met de spinazie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst