Salade
Salade van spinazie, dadels en amandelen
- • Salade
- • 4 personen
- • 342 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 150 g ongezouten amandelen, grof gehakt
- • 100 g ontpitte dadels, in vieren gesneden
- • 30 g boter
- • 3 pitabroodjes, in stukjes gescheurd (van ca. 4 cm)
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 1 citroen, rasp en sap
- • 4 el olijfolie
- • 2 el witte wijnazijn
- • 1 tl gedroogde chilivlokken
- • Zout
BEreidings wijze
- Meng de azijn, rode ui, dadels en een snufje zout door elkaar in een kleine kom. Laat 20 minuten marineren en giet dan de azijn af.
- Verhit intussen de boter met de helft van de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Roerbak hierin de stukjes pita en de amandelen samen 4 tot 6 minuten op halfhoog vuur tot de pita knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en meng er de citroenrasp, de chilivlokken en ¼ theelepel zout door. Laat afkoelen.
- Schep vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes en het pitamengsel in een grote schaal. Voeg de dadels met rode ui, de overgebleven olijfolie, citroensap en eventueel nog een snufje zout toe. Proef of de salade goed op smaak is en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Pitabroodjes wit
2,39 4 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde dadels zonder pit
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
6,19 250 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,19 20 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!