Salade
Salade van sperzieboontjes, komkommer en zeewier
- • Salade
- • 4 personen
- • 290 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 300 g sperziebonen, gehalveerd
- • 100 g zeesla
- • 40 g amandelschaafsel
- • 1 komkommer, in luciferreepjes
- • 2 el citroensap
- • 1 el olijfolie
- • 1 el sushigember, in reepjes
- • Zeezout
- • AMANDELROOM:
- • 4 el witte amandelpasta
- • 1 el citroensap
- • 1 el mirin
BEreidings wijze
- Breng ½ liter water aan de kook met een snufje zeezout. Kook hierin de sperzieboontjes 2 à 3 minuten. Haal ze eruit en spoel koud af.
- Week het zeewier in een kom met koud water. Zorg dat het water net boven het zeewier staat. Laat 2 tot 3 minuten weken, niet langer anders wordt het slap. Spoel af en knijp het zeewier goed uit.
- Voeg de ingrediënten voor de amandelroom bij elkaar en roer er ca. 1 eetlepel water door tot je een mooie saus-achtige substantie hebt.
- Schik de boontjes, komkommer, zeewier, gember, olijfolie en citroensap op een platte schaal en serveer met amandelroom en amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Sperziebonen
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
5,79 250 ml
removeadd product to cart - Zeesla
4,39 100 Gram
removeadd product to cart - Witte amandelpasta
7,19 250 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,89 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!