Salade van sperzieboontjes, komkommer en zeewier
Salade van sperzieboontjes, komkommer en zeewier

Salade

Salade van sperzieboontjes, komkommer en zeewier

  • Salade
  • 4 personen
  • 290 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SALADE
zeezout
sperziebonen 300 g, gehalveerd
wilde zeesla 100 g (bakje)
komkommer 1, in luciferreepjes
sushigember ca. 1 el, in reepjes
olijfolie 1 el
citroensap 2 el
amandelschaafsel 40 g, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
AMANDELROOM
witte amandelpasta, 4 el
citroensap 1 el
mirin 1 el

BEreidings wijze

  1. Breng ½ liter water aan de kook met een snufje zeezout. Kook hierin de sperzieboontjes 2 à 3 minuten. Haal ze eruit en spoel koud af.
  2. Week het zeewier in een kom met koud water. Zorg dat het water net boven het zeewier staat. Laat 2 tot 3 minuten weken, niet langer anders wordt het slap. Spoel af en knijp het zeewier goed uit.
  3. Voeg de ingrediënten voor de amandelroom bij elkaar en roer er ca. 1 eetlepel water door tot je een mooie saus-achtige substantie hebt.
  4. Schik de boontjes, komkommer, zeewier, gember, olijfolie en citroensap op een platte schaal en serveer met amandelroom en amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente