Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas
Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas

Salade

Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 afbakbrood ciabatta olijven
sap van 1 citroen
8 el olijfolie
4 tl cajunkruiden
2 stuks koolrabi
200 g jonge (vegan) kaas
200 g eikenbladsla

BEreidings wijze

  1. Bak de ciabatta af zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd door de helft en daarna overlangs in tweeën.
  2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  3. Klop in een kommetje een dressing van citroensap, olijfolie en cajunkruiden.
  4. Schil de koolrabi's en snijd in blokjes. Meng de koolrabi met 1 eetlepel dressing.
  5. Bestrijk de 4 stukken brood dun met dressing. Leg op een bakplaat onder de hele grill en laat in 2 minuten goudbruin kleuren.
  6. Verdeel de eikenbladsla, koolrabi en kaasblokjes over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing. Serveer met het brood.

Boodschappen lijst

  • product
    Ciabatta olijven

    5,29 360 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Jonge kaas 50+

    7,00 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Cajunkruiden

    1,59 24 Gram

  • product
    Koolrabi

    2,29 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Eikenbladsla

    2,29 1 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Door de eikenbladsla te gebruiken in je gerecht geniet je niet alleen van een lekkere zachte slasoort met een iets nootachtige smaak. Qua voorbereiding kun je de bladeren het beste in stukken scheuren in plaats van snijden, dan blijven ze mooier.