Salade
Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g eikenbladsla
- • 200 g jonge (vegan) kaas
- • 2 koolrabi
- • 1 ciabatta olijven
- • 1 citroen, het sap
- • 8 el olijfolie
- • 4 tl cajunkruiden
BEreidings wijze
- Bak de ciabatta af zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd door de helft en daarna overlangs in tweeën.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Klop in een kommetje een dressing van citroensap, olijfolie en cajunkruiden.
- Schil de koolrabi's en snijd in blokjes. Meng de koolrabi met 1 eetlepel dressing.
- Bestrijk de 4 stukken brood dun met dressing. Leg op een bakplaat onder de hele grill en laat in 2 minuten goudbruin kleuren.
- Verdeel de eikenbladsla, koolrabi en kaasblokjes over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing. Serveer met het brood.
Boodschappen lijst
- Glutenvrije ciabatta olijven
3,49 180 Gram
removeadd product to cart - Cajun kruidenmix
4,79 40 Gram
removeadd product to cart - Stuk jonge kaas 50+
9,45 450 Gram
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Eikenbladsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst. Door de eikenbladsla te gebruiken in je gerecht geniet je niet alleen van een lekkere zachte slasoort met een iets nootachtige smaak. Qua voorbereiding kun je de bladeren het beste in stukken scheuren in plaats van snijden, dan blijven ze mooier.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!