Salade met zaden, vijgen, Griekse kaas en abrikozentapenade
Salade met zaden, vijgen, Griekse kaas en abrikozentapenade

Salade

Salade met zaden, vijgen, Griekse kaas en abrikozentapenade

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

SALADE:
2 zakken veldsla
1 rode ui, in dunne halve ringen
100 g Griekse kaas, in stukjes
6 gedroogde vijgen, in kleine stukjes
2 el chiazaad
2 el gepeld hennepzaad
2 el walnoten, gehakt
Paar el verse kruiden naar keuze, fijngehakt
DRESSING:
4 el olie
2 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
ABRIKOZENTAPENADE:
50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
½ limoen, rasp en sap
1 el amandelen, fijngehakt
1 el hazelnoten, fijngehakt
½ tl gedroogde munt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de abrikozentapenade door elkaar en zet opzij terwijl je de rest bereidt.
  2. Verdeel de veldsla op borden of een grote schaal en strooi het chia-, hennepzaad, walnoten en vijgen erover.
  3. Leg de rode ui en de kruiden erop en verkruimel de vegan feta erover.
  4. Maak de dressing en proef of deze goed is (en stel eventueel bij).
  5. Serveer salade, dressing en tapenade apart.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter