Salade
Salade met zaden, vijgen, Griekse kaas en abrikozentapenade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 150 g veldsla
- • 100 g Griekse kaas, in stukjes
- • 6 gedroogde vijgen, in kleine stukjes
- • 1 rode ui, in dunne halve ringen
- • 2 el chiazaad
- • 2 el gepeld hennepzaad
- • 2 el walnoten, gehakt
- • Paar el verse kruiden naar keuze, fijngehakt
- • DRESSING:
- • 4 el olie
- • 2 el citroensap
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ABRIKOZENTAPENADE:
- • 50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- • ½ limoen, rasp en sap
- • 1 el amandelen, fijngehakt
- • 1 el hazelnoten, fijngehakt
- • ½ tl gedroogde munt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de abrikozentapenade door elkaar en zet opzij terwijl je de rest bereidt.
- Verdeel de veldsla op borden of een grote schaal en strooi het chia-, hennepzaad, walnoten en vijgen erover.
- Leg de rode ui en de kruiden erop en verkruimel de vegan feta erover.
- Maak de dressing en proef of deze goed is (en stel eventueel bij).
- Serveer salade, dressing en tapenade apart.
Boodschappen lijst
- Chiazaad
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Vijgen
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Gepeld hennepzaad
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!