Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot
Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

Salade

Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

  • Salade
  • 2 personen
  • 430 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 gekookte rode biet (uit pakje of zelf gekookt, ca. 45 minuten
200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
2 grote sinaasappels
8 el extra vergine olijfolie
2 el wijnazijn
Snufje zout en peper
100 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan.

BEreidings wijze

  1. Snijd de gekookte biet in stukjes. Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
  2. Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor. Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.
  3. Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter