Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon
Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon

Salade

Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g zoete aardappel
3 el olijfolie
1 rode ui
150 g cherrytomaatjes
200 g vegan bacon
50 g slamelange
3 el extra vierge olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil 400 gram zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  2. Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd 1 rode ui in reepjes en halveer 150 gram cherrytomaatjes.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak 200 gram vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg 50 gram slamelange op 2 borden.
  4. Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met 3 eetlepels extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021