Salade
Salade met geroosterde zoete aardappel en bacon
- • Salade
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g zoete aardappel
- • 200 g vegan bacon
- • 150 g cherrytomaatjes
- • 50 g slamelange
- • 1 rode ui
- • 3 el olijfolie
- • 3 el extra vierge olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie.
- Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de rode ui in reepjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg de slamelange op 2 borden.
- Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Slamelange
2,29 125 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Vegan baconreepjes
3,29 180 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van ProLaTerre
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!