Voorgerecht
Salade met forel en ajo blanco-dressing
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 326 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g gerookte forelfilet, in stukjes
- • 25 g amandelschaafsel, geroosterd
- • 1 krop eikenbladsla, bladen losgemaakt, gewassen en gedroogd
- • 4 el peterselie, gehakt
- • AJO BLANCO-DRESSING:
- • 200 ml ijskoud water (zet vantevoren in de koelkast)
- • 50 g geblancheerde amandelen
- • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
- • 1 appel, vlak voor gebruik geschild en in blokjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2½ el olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Mix voor de ajo blanco-dressing de appel, amandelen, brood, knoflook en ijskoud water met een snuf zout in een keukenmachine of blender. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de olijfolie toe en daarna de azijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verdeel de sla over 4 borden en leg de gerookte forel erop. Bestrooi met amandelschaafsel. Schep royaal ajo blanco-dressing over de salade en garneer met gehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Eikenbladsla
2,49 1 stuks
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!