Salade met forel en ajo blanco-dressing
Salade met forel en ajo blanco-dressing

Voorgerecht

Salade met forel en ajo blanco-dressing

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 326 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g gerookte forelfilet, in stukjes
25 g amandelschaafsel, geroosterd
1 krop eikenbladsla, bladen losgemaakt, gewassen en gedroogd
4 el peterselie, gehakt
AJO BLANCO-DRESSING:
200 ml ijskoud water (zet vantevoren in de koelkast)
50 g geblancheerde amandelen
2 sneetjes witbrood, zonder korst
1 appel, vlak voor gebruik geschild en in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
2½ el olijfolie
1 el witte wijnazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Mix voor de ajo blanco-dressing de appel, amandelen, brood, knoflook en ijskoud water met een snuf zout in een keukenmachine of blender. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de olijfolie toe en daarna de azijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Verdeel de sla over 4 borden en leg de gerookte forel erop. Bestrooi met amandelschaafsel. Schep royaal ajo blanco-dressing over de salade en garneer met gehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.