Salade
Salade caprese met groene asperges en basilicumgremolata
- • Salade
- • 4 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 bos groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 2 el olijfolie
- • Rasp van ½ citroen + 2 tl citroensap
- • 1 teen knoflook
- • Grote handvol basilicumblaadjes
- • 4 takjes peterselie
- • 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
- • 1 bol mozzarella, in kleine stukjes
- • Versgemalen peper
BEreidings wijze
- Grill de asperges kort in een hete grillpan. Laat afkoelen.
- Blend voor de basilicumgremolata - in de kleine kom van keukenmachine - de olijfolie met de knoflook, het citroensap en de rasp, en maal tot de knoflook fijn is. Voeg de basilicum klein is, maar niet glad. Het mengsel moet nog textuur hebben.
- Verdeel de asperges over 4 borden, leg de tomaatjes en de stukjes mozzarella erbij en besprenkel met de basilicumgremolata.
- Bestrooi gul met versgemalen peper.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
1,99 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!