Salade caprese met groene asperges en basilicumgremolata
Salade caprese met groene asperges en basilicumgremolata

Salade

Salade caprese met groene asperges en basilicumgremolata

  • Salade
  • 4 personen
  • 169 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 bos groene asperges, harde uiteinden verwijderd
2 el olijfolie
Rasp van ½ citroen + 2 tl citroensap
1 teen knoflook
Grote handvol basilicumblaadjes
4 takjes peterselie
1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
1 bol mozzarella, in kleine stukjes
Versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Grill de asperges kort in een hete grillpan. Laat afkoelen.
  2. Blend voor de basilicumgremolata - in de kleine kom van keukenmachine - de olijfolie met de knoflook, het citroensap en de rasp, en maal tot de knoflook fijn is. Voeg de basilicum klein is, maar niet glad. Het mengsel moet nog textuur hebben.
  3. Verdeel de asperges over 4 borden, leg de tomaatjes en de stukjes mozzarella erbij en besprenkel met de basilicumgremolata.
  4. Bestrooi gul met versgemalen peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente