Salade caprese met geroosterde paprika
Salade caprese met geroosterde paprika

Salade

Salade caprese met geroosterde paprika

  • Salade
  • 4 personen
  • 397 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 romatomaten, in plakjes gesneden
2 bolletjes buffalo mozzarella (tot. 250 g), in plakjes
1 potje gegrilde paprika (peperoni grigliati), drooggedept
klein handje basilicum, in fijne reepjes
versgemalen zwarte peper
Voor de pesto:
½ potje halfgedroogde tomaatjes
1 el pijnboompitten
50 g geraspte Parmigiano Reggiano

BEreidings wijze

  1. Meng voor de pesto de halfgedroogde tomaatjes met wat van de olie uit het potje, de pijnboompitten en de parmezaan tot een smeuïg mengsel met de staafmixer.
  2. Verdeel de tomaten, mozzarella en paprika over 4 bordjes of schaaltjes. Druppel de pesto erover en garneer met basilicum en zwarte peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: een Italiaans gerecht met Italiaanse wijn. De Prosecco Treviso is zacht van smaak, de bubbeltjes ondersteunen de kruidige smaak van de basilicum en het sappige van de tomaat.