Bakken
Rozemarijn-appeltaart met blauwe bessen
- • Bakken
- • 8 personen
- • 282 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 170 g boekweitmeel
- • 100 g zachte boter + extra voor invetten
- • 1 ei
- • 1 tl poedersuiker
- • VULLING:
- • 4 à 5 geschilde appels, in partjes en besprenkeld met citroensap
- • 1 eierdooier
- • 50 g amandelmeel
- • 50 g zachte boter
- • 50 g poedersuiker + extra ter garnering
- • 1 schaaltje blauwe bessen
- • 1 el rozemarijn + extra ter garnering
- • Bruine suiker ter garnering
- • Ook nodig: springvorm van 20 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Kneed voor het deeg alle ingrediënten met 1 à 2 theel. koud water tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
- Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
- Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
- Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
- Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.
Boodschappen lijst
- Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Voor ca. 10 stukken Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!