Rösti van knolselderij en zoete aardappel
Rösti van knolselderij en zoete aardappel

Voorgerecht

Rösti van knolselderij en zoete aardappel

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 92 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g knolselderij, vlak voor het bereiden geschild en grof gesneden
150 g zoete aardappel, schoongemaakt of geschild en grof gesneden
1 ui grof gesneden
1 teentje knoflook
4 eieren
60 g speltbloem
Peper en zout
Beetje fijngehakte rozemarijn, vers of gedroogd
Olijf- of kokosolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en ui fijn met de keukenmachine.
  2. Klop in een mengkom de eieren los en voeg het knolselderij mengsel toe. Knijp het teentje knoflook erboven uit en doe de speltbloem erbij. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Bak de rösti in porties: verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van ca. 2 eetlepels van het beslag in een pan en druk een beetje plat. Bak aan weerszijden goudbruin.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Vegan friendly, biologisch, fair trade: wat een topcombinatie. De frisse Sauvignon combineert samen met de wat vollere Chenin Blanc perfect met de knolselderij