Rösti van knolselderij en zoete aardappel
Rösti van knolselderij en zoete aardappel

Voorgerecht

Rösti van knolselderij en zoete aardappel

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 92 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g knolselderij, vlak voor bereiding geschild en grof gesneden
150 g zoete aardappel, schoongemaakt of geschild en grof gesneden
60 g speltbloem
4 eieren
1 ui, grof gesneden
1 teentje knoflook
Beetje rozemarijn, fijngehakt
Olijf- of kokosolie, om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en ui fijn met de keukenmachine.
  2. Klop in een mengkom de eieren los en voeg het knolselderij mengsel toe. Knijp het teentje knoflook erboven uit en doe de speltbloem erbij. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Bak de rösti in porties: verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van ca. 2 eetlepels van het beslag in een pan en druk een beetje plat. Bak aan weerszijden goudbruin.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Speltbloem

    3,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Knolselderij

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.