Voorgerecht
Rösti van knolselderij en zoete aardappel
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 92 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g knolselderij, vlak voor het bereiden geschild en grof gesneden
- • 150 g zoete aardappel, schoongemaakt of geschild en grof gesneden
- • 1 ui grof gesneden
- • 1 teentje knoflook
- • 4 eieren
- • 60 g speltbloem
- • Peper en zout
- • Beetje fijngehakte rozemarijn, vers of gedroogd
- • Olijf- of kokosolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en ui fijn met de keukenmachine.
- Klop in een mengkom de eieren los en voeg het knolselderij mengsel toe. Knijp het teentje knoflook erboven uit en doe de speltbloem erbij. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.
- Bak de rösti in porties: verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van ca. 2 eetlepels van het beslag in een pan en druk een beetje plat. Bak aan weerszijden goudbruin.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
2,49 600 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Vegan friendly, biologisch, fair trade: wat een topcombinatie. De frisse Sauvignon combineert samen met de wat vollere Chenin Blanc perfect met de knolselderij
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!