Rösti van knolselderij en zoete aardappel
Rösti van knolselderij en zoete aardappel

Hoofdgerecht

Rösti van knolselderij en zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 92 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 gram knolselderij, geschild en grof gesneden
150 gram zoete aardappel, geschild en grof gesneden
60 gram speltbloem
4 eieren
1 ui, grof gesneden
1 teentje knoflook
Beetje rozemarijn, fijngehakt
Zout & peper
Olie

BEreidings wijze

  1. Hak de stukken knolselderij, zoete aardappel en ui fijn met de keukenmachine.
  2. Klop in een mengkom de eieren los en voeg het knolselderijmengsel toe. Knijp het teentje knoflook erboven uit en doe de speltbloem erbij. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Bak de rösti in porties: verhit olie in een koekenpan, schep hoopjes van ca. 2 eetlepels van het beslag in de pan en druk een beetje plat. Bak aan weerszijden goudbruin.

Boodschappen lijst