Romige eikenbladsla-mosterdsoep
Romige eikenbladsla-mosterdsoep

Soep

Romige eikenbladsla-mosterdsoep

  • Soep
  • 4 personen
  • 320 kcal / portie

Ingrediënten lijst

witbrood 2 sneetjes, in blokjes gesneden
olijfolie 2 el
knoflook 1 teen, fijngeraspt
kookroom naar keuze 400 ml
water 600 ml
groentebouillonblokjes 2
grove mosterd 3 el
eikenbladsla 2 kroppen, gewassen en grof gesneden
zout en zwarte peper gemalen
ook nodig: hittebestendige blender

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
  3. In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
  4. Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
  5. Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente