Soep
Romige eikenbladsla-mosterdsoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 320 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kookroom
- • 2 groentebouillonblokjes
- • 2 kroppen eikenbladsla, gewassen en grof gesneden
- • 2 sneetjes witbrood, in blokjes
- • 1 teen knoflook, fijn geraspt
- • 3 el grove mosterd
- • 2 el olijfolie
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
- In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
- Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.
Boodschappen lijst
- Maisbrood kaas-pompoenpit
3,99 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zeezout grof
1,65 1 kg
removeadd product to cart - Eikenbladsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!