Soep
Romige eikenbladsla-mosterdsoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 320 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • witbrood 2 sneetjes, in blokjes gesneden
- • olijfolie 2 el
- • knoflook 1 teen, fijngeraspt
- • kookroom naar keuze 400 ml
- • water 600 ml
- • groentebouillonblokjes 2
- • grove mosterd 3 el
- • eikenbladsla 2 kroppen, gewassen en grof gesneden
- • zout en zwarte peper gemalen
- • ook nodig: hittebestendige blender
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
- In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
- Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.
Boodschappen lijst
- Maisbrood kaas-pompoenpit
3,89 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zeezout grof
1,39 1 kg
removeadd product to cart - Eikenbladsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper molen
7,99 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!