Roergebakken groenten met kip en aardappelen
Roergebakken groenten met kip en aardappelen

Hoofdgerecht

Roergebakken groenten met kip en aardappelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g Italiaanse roerbakgroenten
450 g voorgegaarde aardappelschijfjes
400 g kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, kleingesneden
1 blokje groentebouillon
1 el Italiaanse kruiden
Scheutje witte wijn
Olijfolie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Bak de kipreepjes rondom goudbruin en gaar in een beetje olijfolie (ca. 10 minuten). Verkruimel daarna het bouillonblokje erover en blus af met een scheutje water of witte wijn. Haal de kip uit de pan en wrijf de pan schoon met een stukje keukenpapier.
  2. Bak de aardappelschijfjes in dezelfde pan in een beetje olijfolie rondom bruin. Haal uit de pan.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de knoflook hierin (niet bruin laten worden). Voeg de zakken gesneden groenten toe. Zet het vuur hoger en bak al roerend de groenten in enkele minuten beetgaar.
  4. Doe kip en aardappels terug in de pan, voeg de Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Meteen serveren. Dit gerecht staat nog sneller op tafel als je de kip en aardappels tegelijk bakt in twee verschillende pannen.

Boodschappen lijst