Lunch
Rodekool-kimchi
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ rodekool, in smalle reepjes
- • 50 g verse gember
- • Snuf zeezout
- • Optioneel: restjes van stevige groenten, bijv. wortel of courgette, in smalle reepjes
BEreidings wijze
- Weeg alle ingrediënten samen af. Weeg per 100 gram groenten 1½ gram zeezout af (dus zout moet 1½ procent van het totaalgewicht zijn).
- Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en voeg het zout toe. Kneed alles ca. 10 minuten stevig door; de groenten moeten gekneusd worden en door het zout hun vocht loslaten. Uiteindelijk ontstaat er zoveel vocht dat de groenten net onderstaan.
- Doe de groenten met het vocht in een schone weckpot. Verzwaar de kimchi eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje zodat alles goed onder blijft staan.
- Sluit de weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen. Na ca. 4-5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en is de kimchi licht zuur en knapperig.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 min + 4 à 5 dagen fermenteertijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!