Hoofdgerecht
Rode linzen en zoete aardappel curry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 ui
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 el garam masala
- • 500 g zoete aardappel
- • 400 g gehakte tomaten
- • 130 g linzen
- • 400 ml Provamel haverdrink
- • 150 ml Provamel alternatief voor yoghurt soja-kokosnoot
- • 200 ml water
- • 3 handen spinazie
- • Koriander
- • Zout en peper
- • Olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de fijngesneden ui en de knoflook, tot de ui bruin begint te worden.
- Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg het samen met de garam masala, tomaten en water toe aan de uien en laat dat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg de linzen en de Provamel Haver Drink toe en breng het aan de kook, zet het vuur wat lager en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
- Wanneer de zoete aardappel zacht is en de linzen gaar zijn, is het tijd om de spinazie toe te voegen en zout en peper voor de smaak.
- Serveer dit met een hoeveelheid van een lepel Provamel Soja-Kokos alternatief voor yoghurt op de top en bestrooi dit met fijngehakte koriander.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Garam masala kruidenmix
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
2,69 500 Gram
Uit assortiment
- Haverdrink
4,29 1 Liter
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!