Rode linzen en zoete aardappel curry
Rode linzen en zoete aardappel curry

Hoofdgerecht

Rode linzen en zoete aardappel curry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 ui
2 teentjes knoflook
2 el garam masala
500 g zoete aardappel
400 g gehakte tomaten
130 g linzen
400 ml Provamel haverdrink
150 ml Provamel alternatief voor yoghurt soja-kokosnoot
200 ml water
3 handen spinazie
Koriander
Zout en peper
Olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de fijngesneden ui en de knoflook, tot de ui bruin begint te worden.
  2. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg het samen met de garam masala, tomaten en water toe aan de uien en laat dat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  3. Voeg de linzen en de Provamel Haver Drink toe en breng het aan de kook, zet het vuur wat lager en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Wanneer de zoete aardappel zacht is en de linzen gaar zijn, is het tijd om de spinazie toe te voegen en zout en peper voor de smaak.
  5. Serveer dit met een hoeveelheid van een lepel Provamel Soja-Kokos alternatief voor yoghurt op de top en bestrooi dit met fijngehakte koriander.

Boodschappen lijst