Salade
Rode koolsalade met grapefruit en quinoa
- • Salade
- • 4 personen
- • 329 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g rode quinoa, bereid volgens de verpakking
- • 50 g winterpostelein
- • 2 rode grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden + sap opgevangen
- • 1 witte grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden + sap opgevangen
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • ½ rode kool, in dunne reepjes
- • 2 el gembersiroop
- • 2 el olijfolie
- • 2 el zonnebloempitten, geroosterd
- • 2 el peterselie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak een marinade van het sap van beide grapefruits met de gembersiroop, peterselie, olijfolie, zout en peper.
- Hussel de reepjes rodekool en de rode ui door elkaar in een grote saladekom en giet de marinade erover, mix goed door elkaar. Laat ca. 20 minuten marineren in de koelkast.
- Schep de grapefruitpartjes en de rode quinoa door de kool en garneer met zonnebloempitjes en postelein.
Boodschappen lijst
- Rode quinoa
2,89 500 Gram
removeadd product to cart - Grapefruit
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,99 800 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
3,79 250 ML
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,89 250 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!