Rode koolsalade met grapefruit en quinoa
Rode koolsalade met grapefruit en quinoa

Salade

Rode koolsalade met grapefruit en quinoa

  • Salade
  • 4 personen
  • 329 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g rode quinoa, bereid volgens de verpakking
50 g winterpostelein
2 rode grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden + sap opgevangen
1 witte grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden + sap opgevangen
1 rode ui, in dunne ringen
½ rode kool, in dunne reepjes
2 el gembersiroop
2 el olijfolie
2 el zonnebloempitten, geroosterd
2 el peterselie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak een marinade van het sap van beide grapefruits met de gembersiroop, peterselie, olijfolie, zout en peper.
  2. Hussel de reepjes rodekool en de rode ui door elkaar in een grote saladekom en giet de marinade erover, mix goed door elkaar. Laat ca. 20 minuten marineren in de koelkast.
  3. Schep de grapefruitpartjes en de rode quinoa door de kool en garneer met zonnebloempitjes en postelein.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.